четвер, 28 лютого 2008 09:11

Кириленко підтримав ідею Ющенка щодо нової Конституції

Лідер фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Вячеслав Кириленко виступає за ухвалення нової редакції Конституції на всеукраїнському референдумі. Як повідомили в прес-службі НУ-НС, про це він заявив вчора в Кіровограді.

За словами Кириленка, сьогодні відбувається дискусія, закономірна для демократичної країни, - приймати Конституцію в парламенті або на всеукраїнському референдумі. При цьому він нагадав, що "рішенням Конституційного суду нову редакцію Конституції можна виносити безпосередньо на референдум".

"Особисто я - прихильник ухвалення нової редакції Конституції на всенародному референдумі, але тільки після того, як завершить свою роботу Національна конституційна рада", - сказав лідер фракції НУ-НС.

За його словами, після цього повинне відбутися серйозне громадське обговорення, і всі провідні юристи України повинні винести свій вердикт щодо основних змін, які необхідно внести до нової редакції Конституції.
При цьому Кириленко відзначив, що скептично відноситься до можливості внесення змін в Конституцію в парламенті.

"Щодо зміни Конституції в парламенті, то я маю скепсис, хоч би тому, що навіть одну статтю Основного Закону - 80-у, де мова йде про депутатську недоторканість - ми поки не можемо вилучити з тексту Конституції", - сказав він.

Кириленко висловив думку, що по ряду статей Конституції йтиме запекла дискусія, яка ніколи не набере 300 голосів в парламенті. При цьому він висловив переконання, що зміни в Конституцію в частині відміни депутатської недоторканності будуть прийняті Верховною Радою "тільки завдяки тому, що це питання стало предметом обговорення в суспільстві".

За матеріалами:Цензор.НЕТ, УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко підтримав ідею Ющенка щодо нової Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі