четвер, 27 грудня 2018 14:33

Катастрофа МН17: Україна "скинеться" на переслідування винних

Катастрофа МН17: Україна "скинеться" на переслідування винних
У катастрофі загинули 80 дітей. Фото: REUTERS

Кабінет міністрів схвалив проект меморандуму про взаєморозуміння між урядами Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів про фінансову підтримку судового переслідування винних в аварії літака "Боїнг" Малазійських авіаліній 17 липня 2014-го.

Рішення ухвалили на засіданні уряду 27 грудня, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з цим меморандумом, сторони домовилися про спільне фінансування розслідувань, пов'язаних із судовими переслідуваннями у Нідерландах осіб, підозрюваних у збитті авіалайнера, а також про те, щоб судовий процес був більш відкритим для всіх близьких родичів жертв.

На підписання цього документа з української сторони уповноважили посла України в Нідерландах Всеволода Ченцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа МН17 - нова версія росіян викриває Путіна

17 липня 2014-го неподалік Сніжного Донецької області збили "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, який летів рейсом Амстердам-Куала-Лумпур. На борту перебувало 298 пасажирів і членів екіпажу, всі вони загинули. Більшість пасажирів були нідерландцями, а також громадянами інших 17 країн.

Офіційне слідство звинуватило російських військових у катастрофі МН17. За даними слідства, до транспортування "Бука", яким збили літак, причетні військові 53 зенітно-ракетної бригади збройних сил Росії з Курська. Усі машини, що супроводжували ракетну систему, також належали ЗС Росії.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа МН17: Україна "скинеться" на переслідування винних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі