понеділок, 22 жовтня 2007 10:00

Каськів проти імперативного мандата, але підтримає його введення

Кандидат у депутати Верховної Ради від блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Владислав Каськів проти імперативного мандата (заборони депутатам переходити з однієї фракції в іншу), але готовий проголосувати за його введення.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "5 канал" 21 жовтня.

"Імперативний мандат - це ганьба, це позиція, яка віддаляє Україну радикально від Європи, і яка створює таку політичну культуру й атмосферу, коли ми можемо виявитися знову в авторитарному суспільстві", - сказав він.

Водночас Каськів зазначив, що у разі рішення його фракції підтримати закон, яким передбачено введення такого механізму, він проголосує за нього.

"Якщо фракція прийме рішення про обов"язкове голосування, я його виконаю", - сказав він.

Представник НУНС зазначив, що його позицію щодо імперативного мандата розділяє більшість членів політичної ради блоку.

Він також висловив надію, що до офіційного створення коаліції Блоку Юлії Тимошенко й НУНС у новій Раді обом блокам удасться погодити всі розбіжності щодо програми майбутньої коаліції.

"Введення демократичною коаліцією імперативного мандата не має нічого демократичного, воно, мабуть, конфліктує з демократією й ображає гідність народних обранців", - вважає Каськів.

Парафована угода про створення коаліції блоків Юлії Тимошенко й "Наша Україна - Народна Самооборона" передбачає введення імперативного мандата.

Каськів ініціював спільне засідання політрад БЮТ і його політичної сили для обговорення завдань майбутнього Кабінету Міністрів, повідомляють Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Каськів проти імперативного мандата, але підтримає його введення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі