пʼятниця, 23 грудня 2011 18:27

Карасьов: Вихід з фракції Забзалюка - демарш проти диктату в "Батьківщині"

Карасьов: Вихід з фракції Забзалюка - демарш проти диктату в "Батьківщині"

Роман Забзалюк навряд чи б вийшов з фракції БЮТ-Батьківщина з корисливих інтересів, щоб повторити долю "тушок" (депутатів від фракції БЮТ, які увійшли в коаліцію з Партією регіонів - Gazeta.ua).

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Він зазначив, що Забзалюк - один з критиків режиму Януковича. Тому, з точки зору політолога, депутат навряд чи перестрибне з опозиції до влади. Адже Забзалюк відстоював інтереси Юлії Тимошенко якщо не в суді, то навколо Печерського суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фракція Тимошенко втратила "бійця" Забзалюка

"Очевидно, Забзалюка щось не влаштовує в БЮТі. Незважаючи на спробу Юлії Тимошенко пом'якшити ситуацію, не акцентувати уваги на протиріччя всередині блоку, на розбіжності між нею і Турчиновим, проблеми все-таки є. Це втрата повноцінного контролю Юлії Тимошенко над "Батьківщиною". Це багатьох не влаштовує, починаючи від Наталії Королевської, закінчуючи Забзалюком", - вважає Карасьов.

На його думку, це демарш депутата, спосіб привернути увагу, вказати на те, що в "Батьківщині" відбувається щось недобре.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кириленко досі не вірить, що Забзалюк вийшов із фракції: для нас це шок

"Врешті-решт, може, людей не влаштовує диктат Турчинова або Кожем'якіна. Їх міг влаштовувати диктат Тимошенко. Але на те були підстави: масштаб особистості Тимошенко, її політичний калібр, її статусність, позиції в українській політиці. Але чому Забзалюк повинен прислухатися до людей меншого калібру, які ім'ям Тимошенко узурпують "Батьківщину"? - сказав Карасьов і жартома додав: "Напевно, двом власникам чорного пояса з карате - Роману Забзалюку і Андрію Кожем'якіну - нічого робити в одній фракції".

Нагадаємо, сьогодні депутат Роман Забзалюк покинув фракцію "БЮТ-Батьківщина". Про це під час пленарного засідання заявив спікер ВР Володимир Литвин.

Зараз ви читаєте новину «Карасьов: Вихід з фракції Забзалюка - демарш проти диктату в "Батьківщині" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі