пʼятниця, 27 квітня 2012 15:00

Спецтема: Вибухи у Дніпропетровську

Карасьов: Вибухи у Дніпропетровську - це або фінансовий кримінал, або хлопчачий "бомбізм"

Карасьов: Вибухи у Дніпропетровську - це або фінансовий кримінал, або хлопчачий "бомбізм"
Вадим Карасьов виключає, що до вибухів причетна опозиція. Фото: korrespondent.net

Вибухи у Дніпропетровську можна повязувати з владоЮ або опозицією, та скоріш за все це або "бізнес-розборки", або хлопчачий "бомбізм".

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Вадим Карасьов.

"Можна розглянути чотири варіанти. Перший — що це спровоковано опозицією, зокрема прихильниками Тимошенко. Але це найменш імовірно. Бо в них зараз і так моральна перевага. Навіщо їм створювати якісь умови, яких не сприймуть ані в Європі, ані в самій Україні. Сьогодні й так і Європа, і Росія, і США — за Тимошенко. Опозицію я зразу виношу за дужки", - наголосив він.

"Другий — влада. Теоретично їй це може бути вигідно. Наприклад, для того, щоб запровадити надзвичайний стан. І "гідно захистити країну від тероризму". - наголосив політолог. - Якби влада була аж така нерозумна і складалася б самогубців, вона б на це пішла. Бо тут вона програє абсолютно. Який надзвичайний стан? У країні що, є нормальні війська? Силові структури? Прокурори ще є, але тут вони непотрібні. Гратися в авторитаризм — собі ж дорожче. Таке може бути, але не думаю, щоб влада настільки ірраціональна і недалекоглядна. Для такої тонкої гри, як у Росії, зараз у нас нема підстав. До цього треба мати хист, силові структури і суспільне схвалення. Нічого з трьох наша влада не має".

Третій варіант, на думку Карасьова, - це бізнес-розборки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дніпропетровську пролунали 4 вибухи, багато поранених

"Може бути помста за нещодавнє вбивство Геннадія Аксельрода. Або навпаки. Тобто, місцеві розборки прихильників Лазаренка, Корбана тощо. Це якраз дуже ймовірно. Але тоді ця версія — не політична, а кримінально-побутова", - пояснив він.

Політолог додав: "І останній — так званий "білоруський варіант". Що якісь хлопці, як це було з терактами у Мінському метро, вирішили погратися у "бомбістів". Але тоді б вони обрали якийсь радикальніший варіант. А не просто трамвайну зупинку. Щоб відчути свій статус і роль як "вершителів доль".

"Я сам вважаю, що найімовірніші є третя й четверта версії. Тобто, це скоріше фінансовий кримінал або побутовий, хлопчачий "бомбізм", - переконаний Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Карасьов: Вибухи у Дніпропетровську - це або фінансовий кримінал, або хлопчачий "бомбізм"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі