пʼятниця, 14 листопада 2008 15:48

Карасьов про відставку Тимошенко та нову коаліцію

Відставка нинішнього складу уряду можлива теоретично, однак, неможлива з юридичної точки зору, вважає політолог Вадим Карасьов.

Таку думку він висловив у п"ятницю на прес-конференції, відповідаючи на питання, чи може за відставкою голови Верховної Ради Арсенія Яценюка піти і відставка уряду Юлії Тимошенко.

"Вона (відставка) теоретично можлива", - сказав Карасьов. При цьому політолог підкреслив, що проблема полягає не в тому, як відправити у відставку нинішній склад уряду, а в тому, як сформувати новий.

Карасьов нагадав, що згідно з Конституцією новий склад уряду може бути сформований тільки після формування нової коаліції в парламенті, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, новий уряд міг бути сформований шляхом проведення дострокових парламентських виборів, після формування коаліції.

При цьому Карасьов підкреслив, що поодинці ні уряд, ні парламент, ні президент не зможуть впоратися з економічною кризою в Україні. Тому необхідне кадрове відновлення нинішнього складу уряду - так звані "кадрові ін"єкції".

Політолог вважає, що в нинішньому складі парламенту навряд чи вдасться сформувати коаліцію. "На певний час про коаліції потрібно забути, зациклення на коаліції просто веде в глухий кут", - сказав він.

За словами Карасьова, не виключена широка ситуативна коаліція при голосуванні за обрання голови Верховної Ради. У такому випадку, зазначив він, новий голова парламенту буде не спікером коаліції, а спікером усієї Верховної Ради.

Політолог також вважає, що створення коаліції в складі Партії регіонів і блоку "НУ-НС" неможливе.

На його думку, у нинішньому складі парламенту можливі ситуативні одноразові альянси. "Парламент буде працювати не в рамках ситуативних коаліцій, а в рамках законодавчих коаліцій", - припустив він.

Якщо ж, зазначив Карасьов, у нинішньому складі парламенту не буде створена нова коаліція, це значить, що уряд Тимошенко продовжить роботу.

Зараз ви читаєте новину «Карасьов про відставку Тимошенко та нову коаліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі