субота, 03 листопада 2007 10:45

Ізраїль прориє тунель під мусульманським кварталом Єрусалиму

Влада Ізраїлю має намір з`єднати підземним проходом тунелі, що йдуть уздовж Стіни плачу, та синагогу "Оель Іцхак", розташовану в мусульманському кварталі Єрусалиму, пише Ha`aretz.

Відповідний проект був запропонований Фондом спадщини Стіни Плачу, який займається єврейськими історичними і релігійними пам`ятками, що входять до комплексу Храмової гори.

Особливо наголошується, що широких підземних робіт з риття тунеля під мусульманським кварталом не буде. Будівельники мають намір провести тунель через місця вже існуючих археологічних розкопок. Тунель не торкнеться Храмової гори і пройде на сто метрів на захід від її.

Проект ще має дістати схвалення Ізраїльського управління старовини (IAA), представники якого вже заявили, що вважають це чудовою ідеєю, а також ізраїльських служб безпеки.

Тим часом арабські депутати Кнесету і представники мусульманського релігійного фонду Waqf, який займається збереженням мусульманських пам`яток на Храмовій горі, вже заявили свій протест. Мусульмани Єрусалиму не раз звинувачували Ізраїль в тому, що він веде підземні роботи на Храмовій горі з метою обрушити мусульманські мечеті, які розташовані там, пише Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль прориє тунель під мусульманським кварталом Єрусалиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі