вівторок, 17 листопада 2009 11:10

Ізраїль образився на Україну через Ратушняка-кандидата

Ізраїль образився на Україну через Ратушняка-кандидата

МЗС Ізраїлю засудив допуск мера Ужгорода Сергія Ратушняка, відомого своїми антисемітськими висловлюваннями, до президентських виборів на Україні.

Як заявив керівник відділу МЗС зі зв"язків з пресою Йосі Леві, висунення такої людини на будь-який державний пост, а тим більше на посаду президента України, "несумісне з заявами керівництва цієї країни про боротьбу з антисемітизмом".

Скандально відомий Сергій Ратушняк, нагадаємо, успішно пройшов реєстрацію як кандидата в президенти. За відповідне рішення члени ЦВК, котрі розглядали це питання, висловилися одноголосно.

Мер Ужгорода є фігурантом двох кримінальних справ. Перше було порушено за фактом нападу на активістку руху "Фронт змін" (за статтями "Хуліганство" і "Перевищення повноважень").

Підставою для другого (за статтею про дискримінації за національною ознакою) стали висловлювання Ратушняка на адресу лідера "Фронту змін", одного з кандидатів у президенти України Арсенія Яценюка. Яценюка мер назвав "знахабнілим єврейчиком", а його організацію "масонською".

Черговий скандал стався у вересні, під час візиту до Ужгорода головного рабина Росії Берла Лазара. Останній відмовився приймати медаль від ужгородської мерії, яка вручається почесним гостям (як висловився Берл Лазар, він не може прийняти нагороду з рук людини, що ображає євреїв). У відповідь Ратушняк заявив наступне: "Це маячня якась. Жодних медалей чи орденів ми рабину не вручали. Медаль або орден? Рабин? Рабину можемо хіба що квиток в один кінець подарувати!"

UA-Reporter

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль образився на Україну через Ратушняка-кандидата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі