вівторок, 27 вересня 2011 13:49

Із Литвином Партія регіонів втратить голоси - політолог

Із Литвином Партія регіонів втратить голоси - політолог

Приєднання Народної партії Володимира Литвина до Партії регіонів має дати не арифметичний ефект, а видовищний. Таким чином, політики хочуть показати, що "регіони" є центром об'єднання для багатьох відносно потужних політичних сил.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб.

"Політична сила Литвина втратила підтримку значної кількості прихильників. Зараз її електоральні рейтинги заледве досягають позначки 1%. Можливо, це сталося тому, що Литвин відмовився від позиціонування себе як певного політичного посередника і однозначно перейшов на бік провладної Партії регіонів. Для частини виборців він перестав бути незалежним політиком зі своєю позицією до процесів, які відбуваються в державі", - вважає експерт.

"Щодо вступу членів Народної партії в Партію регіонів — це неоднозначна подія для самих "регіонів". За результатами останніх досліджень, об'єднання з Народною партією не найкращим чином відобразиться на рейтингові самої Партії регіонів. Вона може втратити кілька відсотків. На відміну від об'єднання із "Сильною Україною" Сергія Тігіпка, що додасть провладній партії близько 10%", - заявив Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин і Азаров ось-ось зіллються - джерело

На його думку, у Партії регіонів є противники і прихильники об'єднання з Народною партією Володимира Литвина.

"Не треба забувати, що в Литвина давні стосунки із Сергієм Льовочкіним (главою Адміністрації президента. - ред.). Такі зв'язки із впливовими людьми в Партії регіонів можуть допомогти Литвину результативно закінчити процес об'єднання з Партією регіонів", - сказав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Із Литвином Партія регіонів втратить голоси - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі