середа, 06 березня 2013 09:04

"Інституту парламентаризму загрожує реальна небезпека" — експерт

"Інституту парламентаризму загрожує реальна небезпека" — експерт
Сергій Таран. Фото: glavred.info

Політолог Сергій Таран переконаний, що інституту парламентаризму загрожує реальна небезпека.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

Говорячи про чергове блокування Верховної Ради опозиціонерами, він зауважив, що в даній ситуації "не йдеться про будь-який випадок".

"Тут йдеться про те, що інституту парламентаризму загрожує реальна небезпека. А саме — якщо раніше ми були переконані, що члени парламенту можуть бути люди, які обираються і мандат їм довірили громадяни, то виявляється, що зараз це може робити суд, при чому за будь-якими надуманими приводами. За тими приводами, за якими інші депутати такого права не позбавляються. В усякому разі суд матиме можливість визначати. Мова не йде про якогось одного депутата, а про сам інститут парламентаризму", - висловив думку політолог.

Також експерт зауважив, що "позицію опозиції в цьому питанні підтримають й представники Партії регіонів". "Багато з них заявляли, що через суд погано вирішувати питання мандату. Тут не йдеться про ординарну ситуацію, адже вона неординарна", - додав Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів проти перетворення ВР в посміховище - Єфремов

Окрім того, політолог переконаний, що "погано, коли будь-яке питання буде вирішуватись через блокування Ради, але це є така ситуація, яка випадає із логіки звичайної політичної боротьби".

"Другий фактор, який зумовлює на те, що відбувається у Верховній Раді - це і суперечності, які є всередині влади, адже немає єдиного центру щодо ухвалення рішень парламентарів від більшості", - підкреслив експерт. Зокрема політолог наголосив, що "коли пройде цей кризовий час із мандатами, то є шанс, що працюватиме Рада легше".

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд України продовжить сьогодні розгляд позову про дострокове позбавлення депутатських повноважень Сергія Власенка. Цьому члену опозиційної фракції "Батьківщина" закидають поєднання депутатства з адвокатською практикою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники кажуть, що запропонували Тимошенко їхати в суд, а вона "відвернулася до стіни"

На знак протесту проти переслідування свого колеги опозиційні депутати Верховної Ради у вівторок блокували роботу парламенту. Держдепартамент США, чиновники Європейського Союзу у своїх заявах висловили стурбованість через справу Власенка.

У вівторок ВАСУ за позовом спікера Рибака вже позбавив мандата регіонала Андрія Веревського – він одночасно був депутатом і керівником комерційної структури.

Зараз ви читаєте новину «"Інституту парламентаризму загрожує реальна небезпека" — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі