вівторок, 15 січня 2013 19:19

В опозиції обіцяють на наступній сесії ще жорсткіше боротися із "кнопкодавами"

В опозиції обіцяють на наступній сесії ще жорсткіше боротися із "кнопкодавами"
Сергій Сас. Фото: byut.com.ua

На наступній сесії опозиція вирішуватиме питання особистого голосування більш фахово та комплексно.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Сергій Сас.

Він підкреслив, що на наступній сесії опозиція наполягатиме на персональному голосуванні ще більш жорстко, ніж це було зараз.

"У мене особисто є певні думки щодо вирішення цього питання. Думаю, що на початку наступної сесії ми підійдемо до цієї проблеми. І це питання вирішуватиметься фахово, комплексно, - запевнив нардеп. - Починати треба з того, щоби все ж таки ввести сенсорну кнопку, яка, на мій погляд, не втратила своєї актуальності і дає підстави технічно забезпечити голосування за самого себе".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наші можновладні вмудрилися так себе збезчестити в світі, що нас роблять гіршими, аніж ми є насправді - Чорновіл

Крім того, Сас нагадав нещодавнє рішення Європейського суду з прав людини щодо незаконного звільнення судді Олександра Волкова.

"Суть не тільки в цьому рішенні і не в сатисфакції, яку призначено Україні. А суть в тому, що однією з підстав для невизнання було якраз порушення Конституції щодо особистого голосування", - підкреслив він.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи може це рішення ЄСПЛ стати підставою для визначення й інших рішень Верховної Ради, які було прийнято з порушенням вимоги щодо особистого голосування, неправомірними, парламентар підкреслив:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення Євросуду в справі Волкова є вироком українському парламентаризму - Гройсман

"Звичайно. І ми будемо дивитися в цьому напрямку. Звичайно треба було б, щоби на подібні речі реагувала лічильна комісія. Вона має дати відповіді на відповідні звернення депутатів, а заяви депутатів щодо того, що за певне рішення голосували картки депутатів, яких не було на місці, звучали у сесійній залі. І лічильна комісія має це перевірити, чи були такі порушення, чи їх не було".

Нагадаємо, що за словами Миколи Томенка, опозиція нарахувала 22 "регіонала", які не були присутніми на засіданні ВР, але проголосували за призначення нового голови НБУ Ігоря Соркіна. Крім того, в опозиції обіцяють апелювати до міжнародних інстанцій з цього приводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіть один випадок "кнопкодавства" мав би ставити під сумнів легітимність прийнятих рішень - нардеп

У свою чергу, лідер партії УДАР Віталій Кличко наголосив, що якщо практика неособистого голосування у Верховній Раді не припиниться, опозиція повинна висловити політичну недовіру спікеру.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції обіцяють на наступній сесії ще жорсткіше боротися із "кнопкодавами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі