четвер, 11 листопада 2010 16:04

Хорошковський через схеми роялті не сплатив 810 млн податків - БЮТ

Хорошковський через схеми роялті не сплатив 810 млн податків - БЮТ

Прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв заявляє, що підготовлений владою Податковий кодекс дозволить українським олігархам, таким як глава СБУ Валерій Хорошковський, і далі не платити податки державі.

Про це він заявив на засіданні тіньового Кабміну.

"Цей кодекс взагалі не піднімає питання роялті, а у нас роялті - це вже питання доходів топ-двадцятки найбагатших людей України, які, за інформацією, що надається нам нинішнім Міністерством фінансів, за інформацією Держкомпідприємництва, уникають оподаткування з використанням схеми роялті. І надалі залишатиметься схема, за якою, наприклад, нинішній власник "Союз-Віктана" пан Хорошковський, який не сплатив за два роки 810 мільйонів через схему роялті, і надалі матиме можливість законно залишатися горілчаним королем, буде главою СБУ, представником у Вищій раді юстиції, очолювати медійні концерни і не платити податки, причому відповідно до законів України", - сказав Соболєв.

Опозиційний прем'єр також звернув увагу на заяви Прем'єр-міністра Миколи Азарова про те, що законодавство про уникнення подвійного оподаткування з Республікою Кіпр і надалі удосконалюватиметься. Соболєв підкреслив, що Партія регіонів наполегливо не голосує за відміну даної угоди, яка діє ще з часів Радянського Союзу і дозволяє офіційно ухилятися від оподаткування.

"Сьогодні у уряду пана Азарова з'явилася нова ідея удосконалити механізми ухиляння від оподаткування, які є в цій угоді", - сказав він.

Нагадаємо, на думку глави парламентського Комітету з питань податкової і митної політики Віталія Хомутинника, проект Податкового кодексу України в нинішньому вигляді максимально збалансований з урахуванням інтересів держави і бізнесу.

Нагадаємо також, що Прем'єр-міністр Азаров розраховує найближчим часом на укладення угоди про відміну подвійного оподаткування між Україною і Кіпром.

Лига

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський через схеми роялті не сплатив 810 млн податків - БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі