вівторок, 02 квітня 2024 22:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Годжес дав прогноз, як закінчиться війна України проти РФ

Годжес дав прогноз, як закінчиться війна України проти РФ
Екскомандувач Сил США в Європі генерал Бен Годжес дав прогноз, як закінчиться війна в Україні. Фото: ВВС

Україна фактично виграє війну проти РФ, яка триває вже понад 10 років.

Росія зараз дуже слабка. Країна-агресорка мала всі переваги, але все ще контролює менше 20% України, а Чорноморський флот взагалі покидає Севастополь, сказав екскомандувач сил США в Європі генерал-лейтенант Бен Годжес в ексклюзивному інтерв'ю TSN.ua.

Росіянам досі не вдається досягти переваги в повітрі або перекрити колони, які везуть боєприпаси та техніку з Польщі в Україну. На даний момент не має наземних можливостей нокаутувати Україну.

При цьому у Збройних сил України на фронті зараз складна ситуація - не вистачає боєприпасів, зазначив він.

"Український народ живе без належної протиповітряної та протиракетної оборони. Стан, у якому перебувають держава, населення, промисловість, енергомережі в величезному стресі", - заявив генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ перевага в живій силі, боєприпасах та техніці над Україною - Годжес

Він назвав 2024-й роком промислової конкуренції і відмітив успішний тиск України на ворожі об'єкти в тимчасово окупованому Криму.

"Тож цього року або принаймні наступних кількох місяців, я думаю, що завдання генерала Сирського полягає в тому, щоб стабілізувати фронт, виграти більше часу для того, щоб українська оборонна промисловість виробляла більше і Захід виробляв більше", – зазначив Годжес.

Він також назвав "блискучими" атаки українських спецслужб на російську газову інфраструктуру і закликав продовжувати тиск на РФ і на Крим.

"Я думаю, що облога Криму фактично вже почалася. Це не традиційна облога, але українські війська продовжують знищувати Чорноморський флот Росії, продовжуючи тиск на об'єкти ВМФ і ВПС Росії в Криму. І тому, я думаю, цей постійний тиск на Крим зрештою призведе до того, що Україна звільнить Крим, коли для цього будуть сприятливі умови", - зазначив він.

Росія веде застарілу війну на виснаження, намагається задушити українських захисників масою.

Армія РФ використовує затримку допомоги для України для інтенсивніших атак, заявляв раніше Годжес.

Наразі ворог не має відповідної мобільної групи, яка була б спроможною рухатися в напрямку великих міст, розповів він.

Зараз ви читаєте новину «Годжес дав прогноз, як закінчиться війна України проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі