вівторок, 04 березня 2014 05:26

Ходорковський зголосився поїхати миротворцем в Україну

Ходорковський зголосився поїхати миротворцем в Україну
Фото: Reuters

Колишній глава "ЮКОСа" Михайло Ходорковський заявив, що готовий вирушити в Україну, щоб сприяти мирному вирішенню конфлікту. Відповідну заяву опубліковано 3 березня на сайті прес-центру Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва.

На думку Ходорковського, присутність в Україні "незалежних і відомих світу людей" допоможе зупинити розвиток конфлікту. У зв'язку з цим колишній глава "ЮКОСа" готовий у будь-який момент за запрошенням будь-якої відповідальної громадської сили приїхати в будь-яку точку України, щоб допомогти не допустити кровопролиття".

Ходорковський також заявив, що громадянська війна в Україні стане трагедією для мільйонів російсько-українських сімей" і викличе "тяжкі наслідки" як всередині Росії, так і в плані її положення у світі. Він додав, що у нього в Україні є родичі та друзі. "Це і моя родинна справа", - сказав Ходорковський.

Колишній глава "ЮКОСа" Михайло Ходорковський, засуджений за ухилення від сплати податків і розкрадання нафти, вийшов на свободу в грудні 2013 року, після десяти років ув'язнення. Його помилував президент Росії Володимир Путін. Після звільнення Ходорковський відправився в Німеччину, а потім переїхав у Швейцарію.

Зараз ви читаєте новину «Ходорковський зголосився поїхати миротворцем в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua