середа, 24 жовтня 2007 09:53

Губернаторам запропонували об"єднатися в Раду регіонів

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Домбровський ініціює створення Ради регіонів при Президентові України.

Про це повідомила помічник голови Вінницької ОДА Ірина Кошельник.

Домбровський пояснив, що цей політико-консультативний колегіальний орган має виконувати функцію ефективного зв"язку між центром і регіонами. "Рада регіонів повинна інтегрувати представників різник гілок влади - губернаторів, голів облрад та міських голів. Таким чином, усі області отримають рівне представництво й однакову можливість впливати на ситуацію", - підкреслив Домбровський. Він не виключає, що цей орган буде наділений правом вносити законодавчі ініціативи.

"Я вважаю, що при створенні Ради регіонів на неї буде спиратися Президент при прийнятті важливих рішень", - сказав Домбровський. "Регіони часто стають заручниками тих рішень, які приймаються у центрі і які вони повинні виконувати: це і горезвісні тендери, і розподіл субвенцій й інші речі", - зазначив губернатор.

Домбровський пропонує колегам об"єднатися в окремий орган: "Це не повинна бути ініціатива лише Вінницької області, це інструмент, потрібний усій Україні".

Кошельник також повідомила, що готується офіційне звернення на ім"я глави держави з пропозицією створення Ради регіонів при Президентові України, повідомляє УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Губернаторам запропонували об"єднатися в Раду регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі