субота, 08 березня 2014 13:40

Губернатор Львівщини залишається одночасно народним депутатом

Губернатор Львівщини залишається одночасно народним депутатом
Ірина Сех Фото: segodnya.ua

Близько 200-х людей учора ближче до півночі прийшли у центр Львова, щоби задати запитання новому губернатору області Ірині Сех, представнику ВО "Свобода". У цей час відбувався прямий ефір з новим головою адміністрації на місцевому телеканалі. Багато людей приїхали з районів області. Програму під назвою "Люстрація" для глядачів з вулиці транслювали на великому екрані.

Найперше ведучих програми зацікавило питання, чи залишила Сех мандат нардепа після призначення. Воно відбулося цього тижня.

"Ні, я залишаюся депутатом Верховної Ради, - зізналася Ірина Ігорівна. - Справа в тому, що зараз дуже важка ситуація в країні у зв'язку з подіями в Криму. Найближчим часом Верховна Рада буде приймати дуже важливі рішення. Тому кожен голос вирішальний. І не можна втрачати голоси. Але це лише питання часу - коли конфлікт вирішиться, я складу мандат".

Також додала, що одночасно дві зарплати не братиме, а скоротить свою зарплату на посаді голови Львівської обласної адміністрації. Додамо, що попередній голова Олег Сало отримував 23 тисячі гривень. Зокрема в цій сумі були премії та надбавки за особливо небезпечну роботу.

Деякі політологи, однак, у прямому ефірі заявили, що таким чином Ірина Сех залишила собі запасний варіант - якщо у травні новий президент призначить свого губернатора, то вона зможе вернутися до депутатської роботи. Також зазначають, що обіймання одразу двох посад - пряме порушення законодавства. А оскільки Сех - депутат по мажоритарному округу, то замінити її в парламенту кимось зі списку "Свободи" не можна.

Коли зробили перше включення з площею, люди почали кричати "Ганьба!". Ірина Ігорівна склала руки перед обличчям, опустила на них голову і так слухала людей.

"Ірино Ігорівно, - звернулася у мікрофон жінка з майдану. - Це - ваші учні, - показала на тих, хто кричить. - Саме криком ви вирішуєте усі питання в обласній, Верховній Раді. Ви не фахівець!" - жінка нагадала, що за освітою Сех - учителька молодших класів.

"Я пишаюся тим, що вчила дітей. У січні багатьох із них я зустріла на майдані у Києві. А люструвати мене наразі немає за що. Я жодного дня не була у виконавчій владі і нічого не крала," - відповіла губернатор.

Мікрофон узяла світловолоса дівчина у яскравому шарфі.

"Я - та провокаторка, "ФСБешниця", яка прийшла з плакатом проти вас на ваше представлення на майдані і кричала вам "ганьба!". Так ось, хочу вас повідомити, що я - львів'янка, приватний підприємець і маю просто іншу думку!", - сказала вона.

Нагадаємо, під час представлення Ірини Сех львів'янам на площі перед пам'ятником Шевченку частина присутніх зустріли її криками. Однак Сех зігнорувала це, а журналістам повідомила, що вважає цих людей провокаторами та "ФСБешиками".

У прямому ефірі губернатор вибачилася перед дівчиною.

"Я готова вислухати кожного. Але треба вже перестати кричати всім "Ганьба" Замість того, приходьте і пропонуйте свої рішення, ідеї. Давайте працювати разом. Я готова працювати з усіма активними людьми. Знаю, що багато приватних юристів працювали волонтерами - захищали арештованих майданівців. Нехай приходять, буду радитися з ними та іншими людьми", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Львівщини залишається одночасно народним депутатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі