вівторок, 19 червня 2007 14:12

ГУАМ розгляне питання щодо визнання Голодомору геноцидом на наступному саміті

Президент України Віктор Ющенко сподівається, що питання про визнання Голодомору в Україні актом геноциду українського народу стане предметом розгляду на наступному саміті ГУАМ. Про це він сказав сьогодні у Баку.

За словами глави держави, ця тема обговорювалася на другому саміті ГУАМ у Баку з огляду на те, що восени цього року на черговій сесії ООН прийматиметься відповідна Резолюція і в європейських інституціях зараз триває збір підписів на підтримку цього питання. "Безумовно, ми хотіли б, щоб ГУАМ із цього питання висловилася і сформувала чітку, перш за все, політичну позицію", – сказав Ющенко.

"Це питання буде винесено на чергове наше засідання, – додав він, – і безумовно воно буде прийняте".

За його словами, під час другого саміту ГУАМ його учасники домовилися про створення робочої групи на рівні міністрів закордонних справ країн-членів організації, яка скоро має доопрацювати ту редакцію документа про визнання Голодомору геноцидом, яку, власне, пропонує українська сторона.

Президент підкреслив, що Україна наполягає на чіткій оцінці Голодомору як геноциду і веде про це переговори з іншими членами ГУАМ.

"Всі виступають за те, щоб таке рішення на політичному рівні було прийняте, аби продемонструвати у найближчий час солідарність із позицією України у цьому питанні", – сказав Ющенко.

"Наша сторона працює над цією редакцією, і ми шукаємо ті аргументи, які дали б відповідь на деякі нюанси. Але, безумовно, потрібно провести консультації, щоб і та сторона, зокрема молдавська, прийняла це в тому контексті, повідомляє прес-служба Президента України.



Зараз ви читаєте новину «ГУАМ розгляне питання щодо визнання Голодомору геноцидом на наступному саміті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі