пʼятниця, 24 квітня 2020 12:26

Грузія різко відреагувала на можливе призначення Саакашвілі в Україні

Грузія різко відреагувала на можливе призначення Саакашвілі в Україні
Грузія заявляє, що Саакашвілі оголосили в міжнародний розшук

Можливе призначення третього президента Грузії й ексголови Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі на посаду віцепрем'єр-міністра з реформ у Кабінеті міністрів України з великою ймовірністю буде сприйняте у Тбілісі як недружній і неприйнятний з боку стратегічного партнерства крок.

Про це заявив посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ви знаєте, що Міхеіла Саакашвілі визнала Грузинська держава, грузинське правосуддя винним і його оголошено в міжнародний розшук. Свого часу було звернення до української сторони про затримання і передання Саакашвілі Грузії. І було передано матеріали порушених кримінальних справ", - заявив грузинський посол.

Шарашенідзе сказав, що Україну поінформовано про ставлення Грузії до цього питання.

"Ми тісно співпрацюємо в рамках ГУАМ, у питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції, в рамках ініціативи "Східне партнерство", в рамках міжнародних організацій", - сказав Шарашенідзе і нагадав про підтримку України Грузією у питанні агресії Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі назвав дві теми, якими хоче займатися в Кабміні

Колишній голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі, який претендує на посаду в Кабінеті міністрів, приїхав у конгресно-виставковий центр "Парковий" на зустріч із фракцією "Слуга народу".

Зараз ви читаєте новину «Грузія різко відреагувала на можливе призначення Саакашвілі в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі