четвер, 07 червня 2018 14:34

Гройсману порадили звільнитися разом із Данилюком

Гройсману порадили звільнитися разом із Данилюком
6 червня Володимир Гройсман направив у Раду подання про звільнення Олександра Данилюка. Фото: УНІАН

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман разом із міністром фінансів Олександром Данилюком повинен нести відповідальність за гальмування реформ у країні.

На цьому наголосила нардеп від "Самопомочі" Тетяна Острікова з трибуни парламенту перед голосуванням за відставку глави Мінфіну.

"Ми зараз у цьому залі споглядаємо політичні розбірки. Поки прем'єр-міністр із міністром фінансів перетягують канати і ділять повноваження та впливи над Державною фіскальною службою, яка об'єднує податкову і митницю, ключові реформи в Україні пробуксовують... На митниці керують кримінальні авторитети, клани, місцеві феодали. Нема сьогодні митниці, голови ДФС, відповідального за митний напрямок. Безвідповідальна безгосподарність. Це результат роботи уряду у сфері податкової, митної, бюджетної політики. Це претензії і до міністра фінансів, і до прем'єр-міністра...

Хочете відправити у відставку міністра фінансів? Не вийде, Володимире Борисовичу, списати всю відповідальність і повісити всіх собак на нього. Ви нам два роки тому обіцяли показати, як керувати країною. Тому ідіть і працюйте обоє. А не здатні - ідіть у відставку всі", - закликала Острікова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада залюбки зніме міністра, який писав донос на Порошенка

6 червня прем'єр-міністр Володимир Гройсман підписав подання про звільнення міністра фінансів Олександра Данилюка.

Минулого тижня Данилюк поставив ультиматум про призначення собі п'ятого заступника. Прем'єр відповів, що не зробить цього. Натомість Данилюк попросив готувати подання про відставку для нього. Пізніше у листі послам Великої сімки заявив, що президент Петро Порошенко втручається у кадрову політику уряду, лобіюючи "своїх" заступників.

Зараз ви читаєте новину «Гройсману порадили звільнитися разом із Данилюком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі