пʼятниця, 07 травня 2010 11:02

Грищенко розповів як добре працювати з Росією по проблемах ЧФ РФ

Грищенко розповів як добре працювати з Росією по проблемах ЧФ РФ

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко оптимістично налаштований на рішення з російською стороною всіх проблемних питань базування Чорноморського флоту в Криму.

"Проблема була в тому, що не було ні необхідної політичної атмосфери, ні політичної волі вирішувати ці проблеми упродовж останніх років. Зараз ми маємо всі необхідні інструменти для того, щоб виходити на домовленості", - сказав Грищенко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна ".

Глава МЗС відзначив, що існує механізм вирішення тих питань, які викликають "тертя".

"У тому числі буквально минулого тижня українсько-російська підкомісія з питань ЧФ провела своє засідання, і відразу ж ми відчули різницю в підходах з російського боку, всі налаштовані на те, щоб знімати проблему, знаходити логічні шляхи її вирішення", - підкреслив міністр.

Зокрема, за його словами, потрібно вирішити питання документування російських моряків, які перебувають на українській території, що передбачено законодавством України.

"Але треба зробити це так, щоб не створювати якісь штучні проблеми. Проблема заходу російських судів і маса інших проблем, я впевнений, підуть з перших шпальт, вони стануть предметом спільної роботи, які будуть вирішуватися в спокійній обстановці", - прогнозує Грищенко.

Відповідаючи на уточнююче питання щодо принципу заходу суден російського флоту, глава МЗС відповів, що всі угоди залишаються в силі.

"Все, що є в угодах, залишиться в силі. Буде такий режим, який необхідний для нормального співіснування України та нашої влади в Севастополі з флотом, без створення зайвих, непотрібних нікому проблем, відповідно до угод".

Грищенко також поінформував, що сторони не вносили в тіло договору щодо базування ЧФ Росії в Криму ніяких змін.

Зараз ви читаєте новину «Грищенко розповів як добре працювати з Росією по проблемах ЧФ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі