неділя, 28 березня 2010 10:54

Грищенко розповів в Брюсселі про Україну

Грищенко розповів в Брюсселі про Україну

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко виступив перед учасниками Брюссельського форуму з доповіддю Україну за нового керівництва та ознайомив учасників засідання із внутрішньо-та зовнішньополітичними пріоритетами нового керівництва України.

Міністр підкреслив, що за підсумками демократичних виборів в Україні створена парламентська коаліція і уряд, який розпочав активну роботу з впровадження програми Президента України Віктора Януковича. Уряд рішуче налаштований забезпечити вихід з економічної кризи, прийняти бюджет та започаткувати системні структурні економічні реформам.

Грищенко підкреслив, що досягнення економічної стабільності і боротьба з корупцією є важливими пріоритетами програми президента України, а створення коаліції у Верховній Раді України і формування уряду роблять можливим їх реалізацію.

Міністр також повідомив, що прагматизм і забезпечення національних політичних, економічних, безпекових інтересів є основними принципами ефективної зовнішньої політики. Ключовими пріоритетами є ефективна реалізація курсу на євроінтеграцію, забезпечення дружніх і партнерських відносин з РФ і наповнення практичним змістом стратегічного партнерства зі Сполученими Штатами.

Нагадаємо, раніше, в Брюсселі, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що європейська інтеграція є першочерговим пріоритетом зовнішньої політики та внутрішніх реформ в Україні.

Також, сьогодні 27 березня, він під час роботи Брюссельського форуму провів зустріч з Президентом Європейського парламенту Єжи Бузеком.

Цензор

Зараз ви читаєте новину «Грищенко розповів в Брюсселі про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі