вівторок, 02 вересня 2008 13:48

Гриценко засудив кума Ющенка і порадив президенту менше говорити

Глава комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко вважає дії Президента Грузії Михайла Саакашвілі під час грузино-осетинского конфлікту "неправильними і помилковими".

Як повідомили в прес-службі глави парламентського Комітету з питань нацбезпеки і оборони, Гриценко вважає, що дії грузинського лідера призвели до трагічних наслідків і для людей, і для країни. "Грузія втратила обидві автономні республіки - і Південну Осетію, і Абхазію", - резюмував він.

Політик також вважає дії грузинських військових, "які застосували проти своїх же громадян реактивні системи залпового вогню", такими, що заслуговують засудження. "Це неприпустимо. Упевнений, особа, яка віддала такий наказ, повинна піти під суд", - підкреслив Гриценко.

Також Гриценко засудив військову агресію Росії проти суверенної держави, порушуючи норми міжнародного права. "Це не миротворча операція, це була війна. Діяти таким чином не має права будь-яка держава, тим більше - постійний член Радбезу ООН. Якщо говорити про мотиви Росії, думаю, їх два: бажання покарати Захід за визнання незалежності Косово і спроби відтворити статус супердержави", - каже політик.

На думку глави парламентського комітету, "Україна повинна засудити застосування сили обома сторонами і не визнавати - ні Південної Осетії, ні Абхазії, як не визнано самостійною державою Косово і позиція України з цього питання чесна і послідовна, на відміну від Росії".

Оцінюючи дії Президента України, Гриценко відзначив, що "він зробив набагато більше за інших".

"Але його рішення могли бути більш оперативними, а деякі - більш продуманими", - сказав він.

"Президентові потрібно говорити менше, а робити більше. І говорити голосно тільки те, що можеш виконати. Інакше слову України не вірять, воно втрачає свою вагу, нас не сприймають серйозно. Невже це не зрозуміло?", - підкреслив Гриценко.

Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко засудив кума Ющенка і порадив президенту менше говорити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі