середа, 13 червня 2018 16:01

ГПУ завершила розслідування мільярдної схеми Януковича-Клименка

ГПУ завершила розслідування мільярдної схеми Януковича-Клименка
У податковій схемі Януковича-Клименка фігурують 16 осіб. Фото: ТСН

Головна військова прокуратура завершила розслідування щодо шістьох колишніх співробітників податкової, яких підозрюють у заволодінні 3,1 млрд грн.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

За версією слідства, підозрювані входили до злочинної організації, яку очолював президент-утікач Віктор Янукович і членом якої був колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

"У період 2012-2013 років... займаючи керівні посади в органах податкової служби, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволоділи коштами державного бюджету України на загальну суму 3,1 мільярда гривень", - йдеться в повідомленні.

Йдеться про незаконне відшкодування з державного бюджету ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств.

Всього у схемі незаконного відшкодування ПДВ були 16 підозрюваних з-поміж співробітників податкової. Зараз трьом особам винесли обвинувальні вироки суду. Щодо шести обвинувачених обвинувальні акти перебувають на розгляді у суді. Щодо семи підозрюваних, зокрема колишнього міністра доходів і зборів Клименка, досудове розслідування завершене.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що знайшли у квартирі Клименка

У справі щодо податкової схеми підозрюють податківців у незаконному відшкодуванні ПДВ підприємствам з ознаками фіктивності, які перебували під контролем групи Януковича, Азарова і Клименка, на суму 3 166 090 тис. грн.

З квітня минулого року в Україні розпочала роботу система автоматичного відшкодування ПДВ задля уникнення тотальної корумпованості попередньої системи.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ завершила розслідування мільярдної схеми Януковича-Клименка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі