середа, 12 березня 2014 09:40

ГПУ оскаржує кримську "декларацію про незалежність"

ГПУ оскаржує кримську "декларацію про незалежність"

Генеральна прокуратура оскаржує рішення Верховної Ради АР Крим та Севастопольської міськради про затвердження Декларації про незалежність АРК і Севастополя.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Вимога скасувати їх подана до Окружного адміністративного суду Києва.

Генпрокуратура називає протиправним затвердження 11 березня Верховною Радою АРК та Севастопольською міською радою так званої "Декларації про незалежність Автономної Республіки Крим і м. Севастополя".

Цим документом передбачено, за результатами призначеного на 16 березня "республіканського референдуму" з питань приналежності Криму, оголошення республіки Крим "незалежною і суверенною державою" та звернення до Російської Федерації з пропозицією про прийняття Криму до складу РФ як нового суб'єкта.

Також Генпрокуратура оскаржує незаконні рішення Севастопольської міської ради від 7 березня про забезпечення кримського референдуму 16 березня у Севастополі, про затвердження кошторису видатків на підготовку і проведення на нього, про затвердження тимчасового положення про референдум у Севастополі.

Заявлено клопотання про забезпечення вимог прокурора шляхом зупинення дії вказаних рішень.

"Прийняті Верховною Радою АР Крим та Севастопольською міською радою рішення є очевидно протиправними та посягають на засади конституційного ладу, територіальної цілісності та устрою України, ставлять під загрозу громадський порядок і безпеку, життя і здоров'я людей, створюють небезпеку заподіяння шкоди суспільним і державним інтересам, що потребує втручання органів прокуратури", - наголошує ГПУ.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ оскаржує кримську "декларацію про незалежність"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі