понеділок, 07 червня 2010 16:19

Держсекретар Кучми назвав претендентів на свою посаду

Держсекретар Кучми назвав претендентів на свою посаду

Україні конче необхідно впровадження інституту держсекретарів.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив колишній держсекретар Кабміну, економіст, член Ради підприємців Віктор Лисицький.

"Це не буде дублюванням вертикалі влади. Це важливе системне рішення, один з кроків до створення системи виконавчої влади. Воно повністю відповідає стандартам, які склалися в світі і не тільки в європейських країнах та інших. Як системна зміна це (впровадження інституту держсекретарів-ред.) конче потрібно", - зауважив експерт.

За словами Лисицького, введення інституту державних секретарів було передбачено ще 15 років тому концепцією адміністративної реформи

"Чому Данилович (екс-президент України Леонід Кучма - ред.) це скасував я не знаю. Єдине я можу сказати, що він не був прихильником системних змін, а користувався паліативами", - зауважив економіст.

При цьому експерт впевнений, що цього разу інститут держсекретарів буде впроваджено.

"Я Толстоухова (міністра Кабінету міністрів Анатолія Толстоухова - ред.) непогано знаю і впевнений в тому, що він буде працювати над тим, щоб забезпечити ті зміни, які покращать якість роботи влади, хоча саме по собі впровадження інституту держсекретарів не дасть ефекту. Там є більш фундаментальні питання-відокремлення політичної влади від адміністративної", - заявив Лисицький, додавши що в Україні "адміністратори займаються політикою, а політики адмініструванням".

Говорячи про те, яким має бути держсекретар Віктор Лисицький зазначив: "Держсекретар не повинен займатися політичною діяльністю. Він повинен бути як маленькі та пересічні. А писати статті лише по якихось наукових питаннях... Я коли був півтора року на посаді держсекретаря Кабміну, то давав інтерв'ю раз чи два і то лише стосувно внутрішнього життя уряду", - зауважив експерт.

На посаду ж дерсекретаря  Кабміну, на думку Лисицького, можуть претендувати Анатолій Толстоухов та колишній міністр Кабміну Петро Крупко.

Нагадаємо, що міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов заявив, що уряд найближчим часом розгляне питання про впровадження посади держсекретаря.

"В законопроектах, які пропонуються, це буде визначено в такому ключі: буде це називатися державний секретар або керуючий персоналом - за великим рахунком, не грає ролі, але те, що це відбудеться, я в цьому переконаний", - підкреслює чиновник.

Зараз ви читаєте новину «Держсекретар Кучми назвав претендентів на свою посаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі