четвер, 01 лютого 2024 11:30

Держдеп США зробив заяву про членство України в НАТО

Держдеп США зробив заяву про членство України в НАТО
Державний департамент Сполучених Штатів Америки заперечив, що адміністрація президента Джо Байдена виступає проти членства України в НАТО. Фото: president.gov.ua

Адміністрація президента Джо Байдена підтримує членство України в НАТО.

Про це заявив речник державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу.

Журналіст запитав, чому, за наявною в нього інформацією, адміністрація президента США виступає проти вступу України в Альянс попри те, що більшість країн-членів нібито виступають за. Представник Держдепу відкинув ці твердження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен: Україна обов'язково стане членом НАТО

"Ці повідомлення не відповідають дійсності. Ви чули, як сам президент, а також держсекретар неодноразово говорили про те, що Україна стане членом НАТО", - сказав Міллер.

Торік у Вільнюсі відбувся саміт Північноатлантичного альянсу. Україна стане членом НАТО без необхідності плану дій щодо членства, сказано у підсумковому комюніке.

10 січня відбулося засідання Ради Україна-НАТО. Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив про подальше зміцнення оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США зробив заяву про членство України в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі