середа, 13 січня 2021 17:01

Голова КС повертається з теплого Дубаю та готується до підозри

Голова КС повертається з теплого Дубаю та готується до підозри
Тупицький відпочивав у місті Дубай. Фото: censor.net

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький, якого підозрюють у підкупі свідка, повертається з відпочинку в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Заяву Тупицького в середу опублікували на сайті КС.

Тупицькому "з достовірних джерел з посиланням на Офіс президента стало відомо, що ввечері, 13 січня, після повернення з родиною до Києва в приміщенні аеропорту за участі окремих ЗМІ та громадських активістів планується проведення публічного "шоу" з інсценуванням вручення підозри".

"Метою цього є дестабілізація та блокування роботи суду з розгляду суспільно значущих справ, зокрема справи щодо ринку землі", - заявив він.

Тупицький також заявив, що "йому підозра не вручена". "Порядок здійснення вручення повідомлення про підозру має відбутися лише в межах належної правової процедури", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Врятувати "рядового Татарова" - прокурори Венедіктової не знайшли причин для підозри

ЗМІ повідомляли, що голова КС відпочивав на віллі в готелі Kempinski Palm Jumeirah. Добова оренда королівського будинку становить понад 300 тис. грн. Вілла має 4 спальні та басейн.

У КС це заперечили, заявили, що Тупицький заплатив туроператору понад 242 тис. грн за відпочинок із дружиною та сином.

Наприкінці грудня Офіс генерального прокурора повідомив, що Тупицького підозрюють у підкупі свідка та введенні в оману суду шляхом завідомо неправдивого показання свідка.

Голові КС направили повідомлення про підозру поштою через його неявку на допит. "Він повідомив, що не може прибути через сімейні обставини", - заявляли в прокуратурі.

Зараз ви читаєте новину «Голова КС повертається з теплого Дубаю та готується до підозри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі