субота, 21 квітня 2007 13:56

Глава Печерського суду звинуватив Ющенка в злочинах

 Глава Печерського районного суду Володимир Колесніченко звернувся із заявою в Генеральну прокуратуру про скоєння злочину президентом України Віктором Ющенком, главою секретаріату Віктором Балогою, його заступником Ігорем Пукшиним та іншими посадовцями за фактами зловживання владою, незаконного звільнення, а також за фактом втручання в діяльність суду.

Як повідомив Колесніченко на прес-конференції в суботу в Києві, в п"ятницю він звернувся з такою заявою до генерального прокурора країни.

Колесніченко кваліфікує дії вказаних осіб за трьома ознаками - зловживання владою, незаконне звільнення, а також втручання в діяльність суду. Суддя підкреслив, що тепер прокуратура повинна ухвалити рішення і повідомити його, як потерпілому у цій справі, про свою реакцію на таке звернення.

Колесніченко стверджує, що він неодноразово за останній час чув в свою адресу погрози. Згідно з словами судді, у нього є свідки таких погроз, проте немає записів, які б підтверджували факт погроз. "Мене викликали неодноразово в секретаріат президента, погрожували і говорили, що ти закінчиш погано", - сказав Колесніченко.

Глава Печерського суду підкреслив, що повністю усвідомлює наслідки своєї заяви і усвідомлює, яку відповідальність він несе.

"Я іншого рішення окрім як скасування указів президента не бачу", - сказав Колесніченко, додавши, що такі укази є абсурдними.

"Причиною мого звільнення є, перш за все, моя правова позиція відносно діяльності Печерського районного суду, а також спроби відхилитися або не дати можливості використовувати Печерський районний суд в політичних цілях і не в правовій площині", - сказав Колесніченко, додавши, що заявляв про свою позицію і президентові, і його оточенню і лідерам політичних сил, передає Інтерфакс-Україна.
Зараз ви читаєте новину «Глава Печерського суду звинуватив Ющенка в злочинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі