вівторок, 04 березня 2014 01:09

Глава МЗС Білорусі розповів про відмінності між Януковичем і Лукашенком

Глава МЗС Білорусі розповів про відмінності між Януковичем і Лукашенком
Фото: politikus.ru

Повторення "Майдану" в Білорусі неможливо. Про це міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив в інтерв'ю інформаційному агентству BNS 1 березня. Стенограма інтерв'ю опубліковано 3 березня на сайті білоруського МЗС.

Відповідаючи на запитання про загрозу повторення українських подій на території Білорусії, Макей зауважив, що в ситуації в двох країнах "радикально відрізняються". За словами дипломата, в Білорусії відсутня в такій мірі елемент корупції, який зіграв одну з головних ролей в українській політичній кризі".

"У нас такого немає. Рахунків у нашого президента за кордоном немає. Сини президента не займаються бізнесом", - заявив Макей. За словами міністра, президент Білорусії Олександр Лукашенко "просто на дух не переносить подібного роду речі, коли чиновництво намагається зростися з бізнесом і заробити якісь дивіденди на цьому".

Макей розповів, що в Білорусі "дуже спокійно, але дуже обережно" спостерігають за подіями на Україні. За його словами, ситуацію необхідно проаналізувати "і з національної, так і з міжнародно-правової точки зору, і з точки зору легітимності нинішнього складу уряду". Він зазначив, що деяких членів нового уряду України в Білорусі знають, "контактували з ними", і "мають намір підтримувати нормальні зв'язки" в майбутньому.

3 березня президент Росії Володимир Путін обговорив по телефону ситуацію на Україні з президентом Білорусії Олександром Лукашенко і президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим. Як повідомляється на офіційному сайті російського президента, "Загострення викликає занепокоєння" у глав держав у зв'язку з можливими економічними та гуманітарними наслідками того, що відбувається. Про які-небудь підсумки переговорів нічого не повідомляється.

Зараз ви читаєте новину «Глава МЗС Білорусі розповів про відмінності між Януковичем і Лукашенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua