четвер, 13 березня 2008 11:48

Глава ЦВК заперечив, що працює у зв"язці з Балогою

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал виступає за внесення змін до закону "Про Центральну виборчу комісію" у частині принципу формування складу Центвиборчкому.

Про це він сказав журналістам.

"Я підтримую позицію тих законодавців, які вважають, що потрібно змінювати законодавство", - сказав він.

На його думку, прийняття закону, який би дав змогу формувати склад ЦВК, не за партійним принципом змогло б сприяти налагодженню ефективної роботи комісії.

Шаповал вважає, що у разі прийняття такого закону склад ЦВК має змінитися.

"Мені здається, що значна частина членів ЦВК своєю активною боротьбою за партійно-політичні інтереси себе скомпрометувала", - сказав він.

При цьому голова ЦВК спростував припущення про те, що ЦВК перебуває в змові із Секретаріатом Президента для недопущення відставки мера Києва Леоніда Черновецького.

"Ні я особисто, ні, за моїми спостереженнями, більшість моїх колег не є якимись активними учасниками змови. Якщо їх характеризувати, то це, швидше за все, виконавці", - сказав він.

ЦВК не зміг розпочати засідання для реєстрації 15 депутатів Київради через відсутність кворуму.

Шаповал закликає всіх членів Центвиборчкому подати у відставку.

Раніше фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді звернулася до Шаповала із проханням ініціювати дострокове припинення повноважень членів ЦВК, які не з"явилися на засідання комісії 6 і 11 березня без поважних причин.

12 березня ЦВК також не зміг розпочати засідання для реєстрації 15 депутатів Київради від БЮТ через відсутність кворуму.

11 березня ЦВК не змогла розпочати засідання, на якому мала розглянути реєстрацію 15 депутатів міськради, вибраних за списком БЮТ, через відсутність кворуму.

З цієї ж причини ЦВК не могла розпочати засідання й 6 березня для розгляду цього питання, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Глава ЦВК заперечив, що працює у зв"язці з Балогою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі