понеділок, 15 березня 2010 09:57

Герман поки що не бачить передумов для звільнення Табачника

Герман поки що не бачить передумов для звільнення Табачника

Реальних передумов для звільнення Дмитра Табачника з посади міністра освіти немає.

Про це сказала заступник голови адміністрації президента Ганна Герман у коментарі газеті "Комерсант-Україна".

За словами Герман, вона багато зробила для того, щоб Табачник не обійняв посаду віце-прем"єра з гуманітарних питань. "Я була проти його (Табачника) призначення (віце-прем"єром) через його антиукраїнські висловлювання", - пояснила Герман.

Однак реальних передумов для звільнення Табачника з посади міністра освіти, за її словами, поки немає.

Як відомо, депутат від НУНС В"ячеслав Кириленко вніс до парламенту проект постанови "Про звільнення міністра освіти й науки Дмитра Табачника", мотивуючи його "антиукраїнськими висловлюваннями і негативним ставленням до національної ідентифікації українців" Табачника.

На думку Кириленка, діяльність Табачника на посаді міністра освіти призведе до "русифікації української молоді".

Раніше Дмитро Табачник у своїй статті "Від Ріббентропа до Майдану", опублікованої у вересні минулого року в газеті "Известия", зазначав:

"Як уже показала Велика Вітчизняна війна, а потім і розвиток пострадянської України, галичани практично не мають нічого спільного з народом Великої України... Наші союзники і навіть брати – їхні вороги, а їхні "герої" (Бандера, Шухевич) для нас – убивці, зрадники і поплічники гітлерівських катів".

Крім того, Табачник активно критикував колишнього голову Міносвіти Івана Вакарчука за введення зовнішнього незалежного оцінювання і політику українізації освітніх установ.

Між тим, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не вважає статті й висловлювання Табачника перешкодою його призначенню міністром освіти й науки.

"Я читав його публікації – там немає нічого протизаконного. Він висловив свою точку зору, на яку має право кожна людина в демократичному суспільстві, ні до чого не закликав, законів не порушував", - сказав Єфремов виданню.

"Табачник – гарний фахівець в області освіти, а якщо комусь із опонентів Партії регіонів не подобається його призначення, нехай виносять свої пропозиції на голосування в парламент. Як депутати проголосують, так і буде", - додав він.

Один із помічників Табачника заявив газеті: "Дмитро Володимирович не буде нічого коментувати пресі, поки не розбереться з ситуацією в міністерстві".

Тим часом, відставки нового голови Міносвіти збираються вимагати від президента і прем"єра й депутати Львівської облради – на позачерговій сесії 17 березня.

Зараз ви читаєте новину «Герман поки що не бачить передумов для звільнення Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі