вівторок, 26 серпня 2008 15:59

Герасим"юк: Меркель зрозуміла необхідність приєднання України до ПДЧ

Канцлер Німеччини ще недавно "делікатно" говорила про те, що поки Україні та Грузії рано приєднуватися до Плану дій щодо членства в НАТО, але зараз її слова свідчать, що насправді грузинські події змусили інакше подивитися на ситуацію

Так народний депутат України від блоку НУ-НС Ольга Герасим"юк прокоментувала заяву федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, що Україна та Грузія повинні стати членами НАТО, але раніше їм потрібно приєднатися до ПДЧ.

За словами Герасим"юк, "якби таке рішення (про приєднання до ПДЧ) було у грудні, це було би позитивно для України. Це був би хороший крок. Європа зрозуміла, в якій ситуації опинився світ, але досі мляво на це реагує".

Політик відзначила, що, не враховуючи можливого приєднання України до Плану дій, "справа нашої країни та наше домашнє завдання - готуватися до ПДЧ. А приймуть чи ні - це інша справа".

"Наша проблема, яку потрібно вирішувати (не лише через бажання приєднатися до ПДЧ), - це підвищення стандартів життя у країні, адаптація до європейського рівня, до рівня тих країн, до союзу яких ми хочемо приєднатися, потрібно піднімати професійний рівень армії, її технічне забезпечення. Потрібно здійснити низку реформ у галузі правовій, судовій. Ми маємо відповідати рівню європейських держав. А приймуть нас чи ні - щоб там не було - потрібно робити. Особливо це стало очевидним після подій у Грузії. Відсиджуватися за огорожею в первісному стані - користі від цього не буде", - резюмувала співрозмовниця ІМК.

Нагадаємо, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель на прес-конференції за підсумками зустрічі з прем"єр-міністром Швеції Фредріком Райнфельдом заявила, що наполягає на наданні Грузії та Україні Плану дій з членства в НАТО, що стане наступним кроком на шляху вступу цих країн до Північноатлантичного альянсу.

Ангела Меркель упевнена, що обидві країни мають вступити в НАТО.

"Я маю знову звернутися до бухарестського документа. Тоді всіма державами-членами НАТО було чітко зафіксовано, що Україна та Грузія будуть членами союзу. Така була моя позиція й позиція інших країн-учасників", - заявила вона.

Раніше, коли 2-4 квітня в Бухаресті відбувся 59-й Саміт НАТО, на якому Рада НАТО ухвалила рішення відкласти до грудня приєднання України та Грузії до Плану дій щодо членства в НАТО, Німеччина та Франція відмовилися підтримати приєднання цих держав до ПДЧ.

Наступний саміт НАТО відбудеться у грудні цього року, повідомляє ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Герасим"юк: Меркель зрозуміла необхідність приєднання України до ПДЧ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі