четвер, 15 жовтня 2020 15:03

Генпрокурорка не хоче поновлювати справу "Роттердам+"

Генпрокурорка не хоче поновлювати справу "Роттердам+"
Ірина Венедіктова. Фото: facebook.com/VenediktovaIryna/

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова відмовилася скасувати постанову про закриття справи "Роттердам+" та задовольнити скаргу детективів Національного антикорупційного бюро. Про це повідомляє громадська організація "Центр протидії корупції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував звільнення Венедіктової

"У Вищому антикорупційному суді відбулося чергове засідання щодо поновлення справи "Роттердам+" за скаргою Центру протидії корупції. Зокрема, з'ясувалося, чому генпрокурорка Венедіктова відмовила детективам НАБУ в задоволенні скарги на постанову про закриття справи. Підстава для відмови - формальна: відсутність матеріалів кримінального провадження", - написали в повідомленні.

За даними організації, 15 жовтня Вищий антикорупційний суд перейшов до дослідження першої експертизи, яка проводилася СБУ і встановила збитки майже на 19 млрд грн. Саме після цієї експертизи було пред'явлено підозри у справі.
Прокурор САП Віталій Пономаренко підтвердив, що згадана експертиза є належним і допустимим доказом і вона справді встановила наявність потенційних збитків, але це не завадило йому ухвалити постанову про закриття справи.

Наступне засідання ВАС відбудеться 27 жовтня.

Раніше експертиза ВАС показала, що штучне завищення ціни на вугілля й електроенергію за формулою "Роттердам+" завдало 40 млрд грн збитків.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурорка не хоче поновлювати справу "Роттердам+"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі