понеділок, 13 травня 2013 12:42

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Генпрокуратура припинила слідство у "справі Щербаня" - Власенко

Генпрокуратура припинила слідство у "справі Щербаня" - Власенко
Сергій Власенко: "Цієї справи немає і бути не могло". Фото: news2000.com.ua

26 квітня Генеральна прокуратура України припинила слідство у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня, до організації якого була нібито причетна екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Про це на прес-конференції заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

"У мене є лист Генеральної прокуратури і постанови слідчого. Не буду вдаватися в юридичний аналіз цього документу. Скажу лише, що це чергове підтвердження того, що захист говорив увесь час - ніякої "справи Щебраня" не існує", - наголосив захисник.

За його словами, свідки по цій справі надали неправдиві показання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До завершення кримінальних справ Тимошенко звільняти не можна - "регіонал"

"Ви чули лжесвідків, яких допитували на судових засіданнях. Є абсолютне розуміння того, що ці люди відверто брехали, плутались у показах і не могли сформулювати свою думку, – говорить Власенко. – І тепер фінальною крапкою у цих подіях є зупинення справи. Тобто мильна бульбашка, яку роздмухували впродовж 2 років, просто луснула".

Юрист зазначив, що формально приводом "для зупинення досудового слідства у цій справі є звернення з відповідними дорученнями у рамках міжнародного співробітництва".

"Цієї справи немає і бути не могло. Навіть незважаючи на те, що  перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін два роки розказував, що нібито у нього є беззаперечні докази чиєїсь участі у трагічних подіях, пов'язаних із загибеллю народного депутата Щербаня", – підкреслив Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура припинила слідство у "справі Щербаня" - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі