четвер, 31 липня 2008 08:58

Гелетей пояснив чому не пускав Луценка до Ющенка

Керівник Управління держохорони Валерій Гелетей заявляє, що у голови МВС за статусом немає права безперешкодно заїжджати на службовому автомобілі на територію секретаріату президента.

Про це він заявив "Сегодня", коментуючи заяву голови МВС Юрія Луценка, зроблену в середу, про те, що УДО забороняє йому вхід у секретаріат президента.

За словами Луценка, його автомобіль не пустили на Банкову, де проходило засідання Ради національної безпеки й оборони – від нього зажадали окремий дозвіл коменданта.

Утім, коли Луценко перепитав, чи не є запрошення від імені президента "крутішим" за запрошення шефа УДО, через 15 хвилин йому дали пройти.

Гелетей зазначив, що УДО вже не вперше вказує Луценкові на "провокативність і непередбачуваність поведінки у публічних місцях, де його присутність не передбачена службою протоколу".

"У голови МВС немає права безперешкодно заїжджати службовим автомобілем, та ще й у супроводі охорони, на територію секретаріату. Ним наділені тільки народні депутати, а Луценко – не нардеп", - сказав Гелетей.

За словами начальника УДО, на засіданні Кабінету міністрів у середу в закритому режимі розглядалося питання, що стосується цього управління.

Перший віце-прем"єр Олександр Турчинов попросив тих, хто не має допуску до держтаємниці, залишити приміщення.

У Луценка допуск є, і він залишився. Але, вийшовши до журналістів, став коментувати хід обговорення щодо того, де і які об"єкти контролює держохорона.

"Я офіційно звернувся в СБУ з проханням перевірити інформацію і, якщо Луценко порушив закон, позбавити його такого допуску", - підсумував Гелетей.

Зараз ви читаєте новину «Гелетей пояснив чому не пускав Луценка до Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі