пʼятниця, 04 травня 2007 09:47

Гавриш: "Я не є суддею Конституційного суду"

Член Вищої ради юстиції України Степан Гавриш заявив, що до виконання обов"язків в Конституційному суді приступить після прийняття присяги у Верховній раді.

За словами Гавриша, на прийняття присяги новим суддею КС законодавством встановлено 2–місячний термін.

"Я думаю, що за цей період часу щось станеться оскільки і Президент, і Верховна рада зацікавлені в тому, щоб Конституційний суд був легітимний, в ньому було 18 членів КС, і склад був повний. Я не можу зараз брати участь у засіданнях Конституційного суду. До прийняття присяги я не є суддею Конституційного суду. Я думаю, що у Президента з цього приводу є власне бачення (йдеться про можливість прийняття присяги суддею в ВР), я не можу цьому сприяти", - сказав Гавриш.

Він наголосив на готовності виконати обов"язок, який покладає на нього Президент. Гавриш не знає, кого ще глава держави призначить на посаду судді КС.

"Думаю, що Президент зробить несподіваний і дуже пристойний вибір судячи з того, що зробив пропозицію мені. Я відома людина. Для мене це було абсолютно несподівано, я не планував йти суддею Конституційного суду", - наголосив він, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Гавриш: "Я не є суддею Конституційного суду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі