вівторок, 08 жовтня 2024 10:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Гарріс відкинула ідею переговорів з Путіним щодо припинення війни в Україні

Гарріс відкинула ідею переговорів з Путіним щодо припинення війни в Україні
Камала Гарріс не вестиме перемовин із Путіним про мир без участі України. Фото: eastnews.ua

Віцепрезидентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс заявила, що не зустрічатиметься з російським диктатором Володимиром Путіним для переговорів щодо припинення війни в Україні.

Вона також виключила мирний процес без участі Києва, пише CNN.

"Про майбутнє України має сказати Україна. Не буде успіху в припиненні цієї війни без участі України та статуту ООН у тому, як виглядає цей успіх", - сказала кандидатка на пост глави держави від Демократичної партії в інтерв'ю, відзначивши важливість дотримання Статуту Організації Об'єднаних Націй у мирному процесі щодо завершення російської агресії проти України.

Водночас Гарріс ухилилася від відповіді, чи підтримає вона зусилля щодо розширення Організації Північноатлантичного договору або НАТО, щоб включити до неї Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без підтримки Заходу Україна програє за 15 днів - Боррель

"Це всі питання, якими ми будемо займатися, якщо і коли це дійде до того моменту. Прямо зараз ми підтримуємо здатність України захистити себе від неспровокованої агресії Росії. Якби Дональд Трамп сидів в Овальному кабінеті, то Путін сидів би зараз у Києві. Він говорить про те, що він може закінчити це в перший день. Ви знаєте, що це? Йдеться про капітуляцію", - зазначила політикиня.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський цього тижня працюватиме з партнерами щодо плану перемоги. До цього також підключать Міноборони, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Гарріс відкинула ідею переговорів з Путіним щодо припинення війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі