субота, 12 січня 2013 02:17

Французькі війська відкрили вогонь в Малі - Олланд

Французькі війська відкрили вогонь в  Малі - Олланд
ФОТО: ua.korrespondent.net

Франсуа Олланд відзначає, що дії французького контингенту в Малі відповідають міжнародним законодавством

Французькі війська вже почали брати участь в операції проти радикальних ісламістів на півночі Малі, заявив президент Франції Франсуа Олланд.

Він зазначив, що французькі військові "надають підтримку малійській армії в боротьбі проти терористів". Олланд також підкреслив, що дії контингенту відповідають міжнародним законодавством, передає Російська служба Бі-бі-сі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президента обстріляли власні солдати

Раніше французький президент заявляв, що кричуща агресія повстанців загрожує самому існуванню Малі.

Нагадаємо, 12 грудня 2012 року Рада безпеки ООН на екстреному засіданні одноголосно схвалив введення військ міжнародного контингенту в частина Малі, яка знаходиться під контролем радикальних ісламістів. Резолюція санкціонує будь-які заходи, які допоможуть уряду Малі звільнити північну частину країни від заколотників.

Збройні угруповання повстанців, імовірно пов'язаних з аль-каїдою, встановили контроль над територіями на півночі Малі у квітні 2012 року. На цьому тижні повстанцям вдалося захопити стратегічне місто Конна.

Зараз ви читаєте новину «Французькі війська відкрили вогонь в Малі - Олланд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі