середа, 13 квітня 2022 18:44

Фракції ОПЗЖ в Раді не буде - Стефанчук

Фракції ОПЗЖ в Раді не буде - Стефанчук
У Медведчука відберуть мандат після рішення суду. Фото: Володимир Зеленський

У Верховній Раді фракції "Опозиційна платформа - За життя" найближчим часом не буде.

Про це сказав голова ВР Руслан Стефанчук в ефірі телемарафону.

"Я глибоко переконаний, що в українському парламенті ні в цьому, ні в майбутньому вже не повинно бути осіб, які дивляться в сторону РФ, тому, що всі маски скинуті. Ми бачимо, що всі ті проросійські яструби, які роками вдягалися як голуби миру - вони всі показали своє внутрішнє незадовго до нападу або з першими вибухами бомб", - сказав він.

Затриманого політика Віктора Медведчука позбавлять мандата, щойно рішення суду набуде чинності. Це передбачає Конституція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна прокоментували затримання Медведчука

"Ми знаємо, що з приводу пана Медведчука ведеться кримінальне провадження, і як тільки ми отримаємо рішення суду, що вступило в законну силу, то це є підставою, щоб позбавити його депутатського мандата", - сказав Стефанчук.

12 квітня ввечері президент Володимир Зеленський опублікував фото підозрюваного в державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука. Той сидів у формі ЗСУ і в наручниках.

Спецоперацію провела СБУ.

Медведчук маскувався у формі, повідомили згодом правоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «Фракції ОПЗЖ в Раді не буде - Стефанчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі