пʼятниця, 01 лютого 2008 19:52

Фракція Партії регіонів у Донецьку на грані розколу - ЗМІ

Фракція Партії регіонів у Донецькій обласній раді на грані розколу. Про це пише газета "Комментарии" з посиланням на свої джерела в облраді. За даними газети, причиною цього є створення проросійської групи "Донбасівська Русь".

Як повідомив газеті один авторитетних депутатів обласної ради від Партії регіонів, ініціатива формування проросійської групи виходила від фракції ПСПУ, але "попередньо пройшла "експертизу" в центральному офісі Партії регіонів в Києві, а відтак у формі наполегливої рекомендації була спущена голові облради Анатолію Близнюку". "Джерело стверджує, що останнім часом керівництву облради надходить чимало подібних "темників". Причому деякі з них суперечать попереднім, що підтверджує факт серйозного розколу в керівництві Партії регіонів", - відзначає газета.

На думку депутата, побажання про створення "Донбаської Русі" виходило від групи, що орієнтується на Віктора Януковича. "Відомо також, що інше керівне крило ПР було не в захваті від такої ініціативи. Як затверджує депутат, в результаті столичного протистояння А.Близнюк опинився між двох жорнами, а фракція "регіоналів" в облраді розділилася на тих, хто підтримує "екстремістські меседжі", і прихильників "конструктивістських позицій" (цю частину депутатів асоціюють в першу чергу з Рінатом Ахметовым і Борисом Колесниковым)", - пише видання.

Співрозмовник газети звертає увагу, що А.Близнюк не може не розуміти, що прихильників "конструктивістських позицій" в облраді більше. Як доказ, він нагадує хід останнього засідання облради. "Вимушено констатував створення "Донбаської Русі", голова облради відмовився внести до порядку денного питання про підтримку проведення 23 лютого з`їзду депутатів усіх рівнів в Сєверодонецку, ініційоване групою підтримки В.Януковича", - цитують його слова "Комментарии".

Зараз ви читаєте новину «Фракція Партії регіонів у Донецьку на грані розколу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі