вівторок, 23 липня 2013 16:50

Фотографа, якого не пускають в Україну, звинувачують у пошкодженні БДРМу 18 травня

Депортований з України громадянин Росії Юрій Барабаш фігурує у справі про пошкодження БДРМ у Києві підчас подій 18-го травня.

Такий висновок зробив з клопотання про арешт студента-свободівця Сергія Бондаря, якого підозрюють у причетності до справи про побиття журналістів під час мітингу 18 травня,  Олександр Аронець. Про це він написав у своєму Фейсбук.

За словами "свободівця", ці матеріали справи залишив на столі слідчий Говінський у суді, де тривав розгляд справи по Бондарю.

"В результаті протиправних дій Бондаря, Барабаша, Воронцова, Скали, Луценка, а також народного депутата Мірошниченка та групи невстановлених осіб, які продовжувалися на протязі 50-ти хвилин, Ромашенко, Ковалику, Жукто, Кібалко та Савченко завдано тілесних ушкоджень, а також пошкоджено спеціальну машину БРДМ", - йдеться в клопотанні про взяття під варту Бондаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депортований Барабаш буде судитися з українською стороною

В клопотанні вказано, що матеріальні збитки становлять 30 тисяч 70 гривень.

Як відомо, раніше повідомлялося, що Барабаш був серед постраждалих на акції 18 травня.

Нагадаємо, 15 липня Барабаша, який повертався в Україну з Росії, зняли з потяга. За його словами, в'їзд в Україну йому заборонений до 2018 року. У СБУ жодних пояснень щодо причин заборони на в'їзд Барабаш не отримав.

В Україні він працював у видавництві Темпора, фотографував вуличні протести і активно критикував українську владу.

Зараз ви читаєте новину «Фотографа, якого не пускають в Україну, звинувачують у пошкодженні БДРМу 18 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі