вівторок, 16 липня 2019 13:07

Фірташа екстрадують у США - ухвалили остаточне рішення

Автор: Reuters
  У США Фірташу загрожує понад 80 років ув'язнення
У США Фірташу загрожує понад 80 років ув'язнення

Міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер погодив екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа у США.

Рішення ухвалив після консультацій із Міністерством закордонних справ країни з урахуванням інтересів і міжнародних правових зобов'язань Австрії, передає Deutsche Welle.

Тепер Земельний суд Відня має вирішити питання екстрадиційного арешту і подальшого доправлення Фірташа у США. Поки українець залишиться в Австрії.

Адвокати олігарха подали клопотання про відновлення судового розгляду справи про екстрадицію. Доки суд не ухвалить рішення щодо цього клопотання, видачу США відтерміновано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що чекає на Фірташа у США - прогноз експерта

25 червня Верховний суд Австрії дозволив екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа у США. Цим рішенням суд не задовольнив апеляцію адвокатів бізнесмена, яку вони подали у грудні 2017-го.

Фірташа звинувачують, що дав хабар на суму майже $18,5 млн під час отримання ліцензії на видобуток титанової руди в Індії. Олігарху загрожує до 50 років тюрми та конфіскація всіх активів. У нього є понад 100 офшорних компаній.

Зараз ви читаєте новину «Фірташа екстрадують у США - ухвалили остаточне рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі