четвер, 23 березня 2017 14:50

Філатов назвав позитив і негатив від переселенців

Філатов назвав позитив і негатив від переселенців
фото: Ельдар Сарахман

У Дніпрі офіційно зареєстровано 40 тис. переселенців з Донбасу. Вони впливають на місто як позитивно, так і негативно.

Про це розповів міський голова Борис Філатов в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Ви можете підійти до машини, яка торгує кавою на вулиці. Кожен другий, якщо не троє з п'яти, – це переселенець з Донбасу. Наші не хочуть працювати за 3,5 чи 4 тисячі гривень, стояти весь день. І така сама ситуація з робітничими професіями. Я говорю з підприємцями - вони дійсно готові платити хороші гроші. Спілкувався з керівництвом нового металургійного виробництва "Інтерпайп". Там пропонують чудові умови праці: високі зарплати, медичне страхування, соціальні пільги. Неможливо знайти кваліфікований персонал. Коли сюди їдуть люди, в тому числі переселенці, вони шукають будь-яку роботу. Це позитивний ефект.

Найбільший негатив – ріст злочинності. Він дійсно дуже серйозний. Ні нова патрульна поліція, ні стара реформована особливо не справляються. Злочинність побутова: "бомблять" квартири, авто, знімають колеса, зривають ланцюжки, забирають мобільні телефони. Крім пограбувань, є ще обіг зброї", - розповів мер Дніпра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філатов розповів, чому пішов у мери Дніпра

У березні 2014 року після введення військ Росія анексувала український Крим, згодом почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі. РФ постачає терористам ДНР і ЛНР озброєння та направляє туди найманців і свої регулярні війська. Із середини квітня 2014 року в Луганській і Донецькій областях тривають бойові дії.

Станом на 20 березня 2017 року в Україні зареєстровано 1 607 664 переселенців із Донбасу і Криму.

Повне інтерв'ю Бориса Філатова чекайте на сайті Gazeta.ua та в "Газеті по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Філатов назвав позитив і негатив від переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі