понеділок, 04 квітня 2011 14:10

Фесенко пояснив, чому Ставнійчук пішла працювати до Януковича

Фесенко пояснив, чому Ставнійчук пішла працювати до Януковича

Марину Ставнійчук призначили заступником глави Адміністрації президента для кращої співпраці України з міжнародними організаціями.

Про це розповів голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Зараз посилюється актуальність питань, якими має займатися Марина Ставнійчук. Ідеться про розробку нового виборчого законодавства і його узгодження з міжнародними організаціями — з Венеціанською комісією, із закордонними експертами. Влада хоче зменшити рівень критика з-за кордону, активізувати співробітництва Адміністрації президента з міжнародними організаціями, пожвавити конституційний процес", - сказав політолог.

За його словами, вона має великий досвід у юридичній сфері, широкі зв'язки в міжнародних експертних колах, поважну репутацію в Україні і за кордоном.

Говорячи про відношення Ставнійчук до Конституційної Асамблеї, Фесенко зазначив: "У президента зрозуміли, що замало зусиль Леоніда Кравчука. Потрібна людина в Адміністрації президента, яка б компетентно і професійно керувала процесом".

На думку експерта, зараз керівництво Адміністрації президента свідомо запрошує до роботи людей, які не пов'язані з Партією регіонів, які мають певний авторитет і хорошу репутацію у громадських колах.

Це суто українське сприйняття, що людина може іти у владу лише за гроші

"Це демонстрація відкритості нинішньої влади, політичний сигнал і для країни, і за кордон, що влада не замикається сама на собі, а відкрита до співпраці з іншими силами. Певна логіка є. Не виходять з того, хто наш, хто чужий, хто нас критикує, хто нас підтримує. Шукають людей, які є достатньо професійними. Також це спроба налагодити комунікацію із середовищами, які критично сприймають чинну владу", - підкреслив Фесенко.

Експерт нагадав, що в АП на посадах заступників є й інші юристи — це Андрій Портнов і Олена Лукаш.

"Проте зараз простежується чіткий розподіл функцій. Портнов, як і раніше, буде займатися питаннями судової і правової реформи. Також відповідатиме за стосунки із судовими інституціями. Олена Лукаш буде займатись нормативним забезпеченням діяльності Адміністрації президента. Наприклад, указами, рішеннями, розпорядженнями", - зауважив він.

Фесенко також прокоментував заяву "нунсівця" Тараса Стецьківа, який сказав, що Ставнійчук пішла на цю посаду заради грошей.

"Це суто українське сприйняття, що людина може іти у владу лише за гроші. У критичному ставленні до призначення простежується емоційна гострота політичної атмосфери. Це нагадує 2006 рік, коли також був контраст — сприйняття політичного процесу, як боротьби добра зі злом. Потім виявилось, що добро не таке вже біле і пухнасте. Справа не лише у грошах, але й у тому, що Марина Ставнійчук хоче займатися улюбленою справою. Вона хотіла працювати у практичній сфері, а не лише зовнішнім експертом", - додав політолог.

У квітні 1999 року Марина Ставнійчук стала членом Центральної виборчої комісії, а в грудні 2004 року призначена заступником голови ЦВК. У червні 2007 року Віктор Ющенко призначив її заступником глави Секретаріату президента - представником президента у Конституційному Суді України - представником президента у ЦВК.

Зараз ви читаєте новину «Фесенко пояснив, чому Ставнійчук пішла працювати до Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі