середа, 15 жовтня 2008 15:49

Фесенко: Коаліції після виборів може й не бути

Фесенко: Коаліції після виборів може й не бути

Коаліції після дострокових виборів може й не бути, оскільки наступного року президентські вибори, а Володимир Литвин і Петро Симоненко, як можливі кандидати в президенти, не захочуть іти в коаліцію до одного з фаворитів президентських виборів, чи то БЮТ, чи Партія регіонів

Таку думку під час прес-конференції в медіа-холі ІМК ("ІнтерМедіа консалтинг") висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

На думку політолога, для БЮТ дострокові вибори невигідні, оскільки є великий ризик втрати посади прем"єр-міністра.

"Якщо вибори відбудуться, то є шанс на створення коаліції навколо Партії регіонів, і прем"єром стане Віктор Янукович", - сказав він.

Фесенко також не виключив, що Тимошенко залишиться на посаді прем"єр-міністра. "БЮТ може поліпшити свій результат, тоді Блоку Литвина все одно, із ким домовлятися про коаліцію: із БЮТ чи з Партією регіонів", - зазначив він.

Політолог також висловив сумнів у тому, чи буде створена коаліція після дострокових виборів. "Чи є сенс брати на себе відповідальність за ситуацію в країні в умовах світової економічної кризи? Наступного року будуть президентські вибори, і Володимир Литвин і Петро Симоненко швидше за все на них балотуватимуться. Навіщо їм тоді йти в коаліцію під фаворита виборів?", - сказав Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Фесенко: Коаліції після виборів може й не бути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі