неділя, 23 січня 2022 12:30

Фейк і провокація: Китай прокоментував публікацію про прохання не нападати на Україну

Фейк і провокація: Китай прокоментував публікацію про прохання не нападати на Україну
Посольство Китаю в РФ прокоментувало публікацію про прохання президента Китаю не починати вторгнення в Україну. Фото: УП

Посольство Китаю в Росії заперечує, що голова КНР Сі Цзіньпін просив президента Росії Володимира Путіна не нападати на Україну під час Олімпійських ігор у Пекіні.

Диппредставництво заявило у Twitter, що вважає публікацію фейком та провокацією.

"Публікація Bloomberg про те, що нібито глава КНР попросив главу Росії не нападати на Україну під час Олімпіади, щоб не псувати свято, є фейком та провокацією", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія прокоментувала публікацію про прохання президента Китаю не починати вторгнення в Україну

Позиція Китаю з українського питання "послідовна та зрозуміла", додали в посольстві.

"Китайська сторона виступає за врегулювання розбіжностей шляхом діалогу та консультацій у рамках мінських угод", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Bloomberg, Сі Цзіньпін не хоче, щоб "Путін затьмарив важливий для Китаю момент, спровокувавши глобальну кризу безпеки зі США та Європою".

МЗС РФ назвало статтю агентства інформаційною спецоперацією американських спецслужб.

У публікації Bloombegr йшлося, що Сі Цзіньпін міг звернутися з проханням до Путіна не починати вторгнення в Україну, аби той "не затьмарив важливу для Китаю подію, спровокувавши глобальну кризу безпеки зі США та Європою". За правилами, усі країни мають дотримуватися резолюції ООН про Олімпійське перемир'я — за сім днів до початку Олімпійських ігор до семи днів після закінчення Паралімпійських ігор. Олімпіада в Пекіні розпочнеться 4 лютого, а Паралімпіада закінчиться 13 лютого. Тобто перемир'я між країнами має тривати з 28 січня по 20 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Фейк і провокація: Китай прокоментував публікацію про прохання не нападати на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі