вівторок, 16 грудня 2014 16:26

Щодня на українську армію витрачається 95 мільйонів гривень - Яценюк

Щодня на українську армію витрачається 95 мільйонів гривень - Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна витрачає на армію 95 мільйонів гривень на день.

Про це він заявив у вівторок, виступаючи на конференції Центру європейської політики в Брюсселі, присвяченій пріоритетам нового Кабінету міністрів України.

"Ми опинилися перед викликами, і ми знаємо, як відповісти на ці виклики. Але нам потрібно робити це разом з нашими європейськими партнерами, країнами "Великої сімки", щоб пройти дуже важкий 2015-й і отримати певне зростання і стабілізацію в 2016-му", - підкреслив Яценюк.

Він зазначив, що перший виклик для України - з безпеки, "пов'язаний з російською агресією", другий - "економічний, пов'язаний з проблемами безпеки".

Як заявив прем'єр, уряд України вже оголосив свій план реформ і додав, що "з нуля" була створена Національна гвардія України: "Наші витрати на армію величезні - близько 95 мільйонів гривень на день. Це дуже сильне навантаження для державного бюджету".

Яценюк сказав, що уряд України цінує підтримку світової спільноти. Він зазначив, що загальний обсяг допомоги, отриманий Україною від МВФ, Світового банку, країн Великої сімки, - близько $ 9 млрд: "Ми залучили близько 9 млрд доларів і цього року виплатили нашим кредиторам 14 млрд. доларів".

Разом з тим, за словами прем'єра, уряд України очікує мінус 7% ВВП: "Україна втратила до 20% економіки - через російську агресії в Криму, Донецьку і Луганську, що має великий вплив на становище української економіки. Промислове виробництво впало на 10% . Але незважаючи на це в цьому році ми зібрали на 5% більше податків і зборів, у порівнянні з 2013-м".

Зараз ви читаєте новину «Щодня на українську армію витрачається 95 мільйонів гривень - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі