пʼятниця, 21 березня 2014 08:31

Євросоюз через анексію Криму застосував санкції ще проти 12 осіб

Євросоюз через анексію Криму застосував санкції ще проти 12 осіб
Херман Ван Ромпей і Володимир Путін. Фото: espreso.tv

Європейський Союз розширив список осіб, щодо яких застосовані санкції у вигляді заморожування активів і заборони на в'їзд.

Про це повідомив президент Ради ЄС Херман Ван Ромпей на прес-конференції, яка відбулася після закінчення першої сесії роботи саміту ЄС у четвер у Брюсселі.

ЄС також скасував майбутній саміт ЄС-Росія.

"З причини відсутності деескалації кризи, ми прийняли рішення розширити список на 12 осіб на додаток до тих 21, який був узгоджений раніше. Ми також скасовуємо майбутній саміт, а країни-члени ЄС скасують двосторонні саміти", - повідомив він.

Ромпей підкреслив, що раніше було чітко сказано, що "провал мирного розв'язання кризи і інші кроки Росії по дестабілізації ситуації в Україні матимуть далекосяжні наслідки".

"Під цим ми маємо на увазі наслідки широкого спектру економічних відносин. Ми просимо Комісію та країни-члени підготувати цільові заходи", - уточнив президент Ради ЄС. Разом з тим, ще не вирішені часові рамки підготовки таких заходів, оскільки це означає, що це "можливі заходи", - підкреслив Ромпей.

Водночас, він не назвав імен, які включені в цей список.

"Ми повинні слідувати легальній процедурі. Але там є 12 імен і деякі з них високого рівня", - уточнив Ромпей .

"Анексія Росією Криму і Севастополя - це порушення українського суверенітету та міжнародного закону. Ми категорично засуджуємо неконституційний референдум в Криму, не визнаємо анексії і не зробимо цього у майбутньому. Використанню сили немає місця і Росії - змінювати межі на європейському континенті в 21 столітті", - резюмував президент Ради ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз через анексію Криму застосував санкції ще проти 12 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі