пʼятниця, 08 березня 2013 12:51

Європейський парламент терміново обговорить справу Власенка

Європейський парламент терміново обговорить справу Власенка
Фото: byut.com.ua

Європейський парламент на пленарному засіданні має намір обговорити українське питання за участю Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон.

Українське питання заплановане до обговорення на середу в рамках пленарного засідання Європарламенту, яке пройде в Страсбурзі. Очікується, що Кетрін Ештон виступить із заявою, після чого пройде дискусія без прийняття резолюції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт побачив, як із скасуванням депутатства Власенка "підірвали" увесь парламент

Джерело в європейському парламенті, що ініціатором українського питання стала Європейська народна партія, яка внесла його до порядку денного в четвер у Брюсселі в рамках конференції президентів (керівний орган Європарламенту, до складу якого входять президент, віце-президенти парламенту і президенти парламентських груп) за прискореною процедурою.

"Це було зроблено після того, як стало відомо про рішення суду, яким Сергій Власенко (захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко) позбавили депутатського мандата", - розповів історію виникнення українського питання співрозмовник агентства.

Крім того, в той же день - середу - відбудеться засідання делегації Європарламенту по зв'язках з Україною, в рамках якого буде обговорюватися порядок денний Комітету співробітництва Україна-ЄС, запланованого на 5 квітня в Києві. Делегацію Європейського парламенту очолює депутат від Польщі Павел Коваль.

Разом з тим, Верховна Рада України досі не сформувала свій склад делегації.

Зараз ви читаєте новину «Європейський парламент терміново обговорить справу Власенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

185

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі