понеділок, 21 травня 2007 16:39

Європа оцінила болонський процес в Україні на 4 -

Секретаріат болонського процесу оцінив українську систему освіти на 3,9 бали. Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив міністр освіти та науки України Станіслав Ніколаєнко.

Ніколаєнко днями побував в столиці Великобританії - Лондоні, де проходила п"ята Конференція міністрів освіти європейських країн.

"Секретаріат болонського процесу по 11 критеріям оцінив Україну, - розповідає міністр. - Ми отримали чотири з мінусом, якщо точно 3,9 бали по п"ятибалній системі оцінювання".

Ніколаєнко не став говорити про країни, які отримали найвищу оцінку, проте пояснив, що решта учасників болонського процесу готувалася до оцінювання, починаючи з 1999 року.

"Це умовна оцінка. Ми два роки відпрацювали в умовах цього експерименту, а всі країни Європи почали з 1999 року - 8 років", - сказав Николаєнко.

Втім, український міністр позитивно оцінює отриманий результат.

Крім того, Ніколаєнко розповів, що цього року з українських шкіл буде випущено майже 5 мільйонів дітей, близько 6 тисяч з них вирішили вступати до зарубіжних вузів, пише "Новий регіон".
Зараз ви читаєте новину «Європа оцінила болонський процес в Україні на 4 -». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі